Parempi myöhään kuin ei milloinkaan

Tervehdys tenniksen ystävät (ja tervehdys silti, vaikkette tenniksestä pitäisikään). Neljä vuotta sitten kun seuramme sivusto laitettiin pystyyn, en suunnitellut kirjoittavani tälle palstalle joka viikko, enkä edes kerran kuukaudessa. En silti ajatellut, että tässä menisi olympiadin verran, ennen kuin saan tekstiä tälle palstalle.

Mitä tässä ajassa on sitten tapahtunut? Henkilökohtaisesti neljän vuoden periodi tarkoitti omassa huushollissamme kahden sylivauvan muuttumista lapsiksi, joista toinen aloittaa jo koulutaipaleen. Tämä on tarkoittanut suuria muutoksia myös omassa elämässä. Yksi käänteistä on sellainen, joka liittyy tähän sivuun vahvasti. Eli tenniksen määrä on itsellä lisääntynyt lähemmäksi sitä määrää, mitä itse haluaisi. Neljä vuotta sitten isukkia tarvittiin kodissa niin paljon että kentälle pääsi varsin harvoin.

Jos irtaudutaan oman navan ympäriltä hieman pidemmälle, niin muutoksia on tapahtunut Roiman tennisseurassakin neljän vuoden aikana. Meillä on tällä hetkellä noin 15 miehen seurue, joka pelaa aktiivisesti tennistä kesällä sairaalan massakentillä. Näistä suurin osa osallistuu Tennisliiton kilpatennikseen tänäkin vuonna.

Lisäksi meillä on säännöllisesti harjoituksissa käyviä junioreita noin 20 kappaletta. Ikähaitari on 4-12 vuotta. Junioritoimintaa ei neljä vuotta sitten ollut laisinkaan, homma starttasi kunnolla liikkeelle viime kesänä. Viime kesänä meillä oli myös jonkin verran aikuisille tarkoitettua valmennusta. Muutoksia on siis tapahtunut, tai pikemminkin kehitystä.

Menneisyys, nykyisyys, jäljelle jää tulevaisuus. Tennisvalmennuksen laajentaminen on tuskin järkevää, tai edes mahdollista. Vetäjävastuun ottavia ei ole jonoksi asti, niin kuin niitä ei tunnu olevan muissakaan lajeissa. Homma toimii siis tällä hetkellä kutakuinkin niillä resursseilla mitä on käytössä. Sarjajoukkueita on tällä hetkellä kaksi, niitä tulee mahdollisesti takaisin yksi lisää ja talvisarjaan liittymisestä miesten joukkueen kanssa on ollut puhetta. Ei siis tavoitella kuuta taivaalta, kunhan nyt pystytään tarjoamaan tennisharrastusta halukkaille.

Toivotan lämpenevää kesää, urheilkaa ja pitäkää itsestänne huolta. Ja muistakaa tennisihmiset: kesä on tuupparin taivas 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*